Velkommen til Rootes Car Club Norway

Skandinavias største møteplass for personer og institusjoner med interesse for bevaring og bruk av kjøretøyer tilvirket av Rootes Group, Chrysler Europe og Talbot

Norge er et langstrakt land og bilinteressen må pleies selv når det ikke er treff eller andre arrangementer.
Her på klubbsidene kan medlemmene treffes når som helst hele året.

Forum

Savner du noen og diskutere med? Klubbsidene inneholder et eget diskusjonsforum hvor medlemmer kan diskutere alle temaer relatert til våre biler.

Annonser

Har du ting til overs i garasjen som andre kan ha nytte av. Som klubbmedlem kan du kostnadsfritt legge inn annonser for kjøp eller salg.

Medlemsblad

Medlemsbladet Sir Williams har eksistert i mange år og kommer ut 3 ganger i året. Dette er inkludert og sendes ut til alle klubbmedlemmer i posten.
Det og være medlem i en interesseklubb gir en ny dimensjon til hobbyen din. Du vil knytte kontakter, treffe likesinnede og få hjelp og støtte hvis du lurer på noe.
I tillegg til dette vil du vil også få informasjon om klubbtreff, samlinger og andre arrangmenter. Så interesserer du deg for noen av merkene under.

Hillman William Hillman (1848 – 1921) startet - som så mange andre bilprodusenter - med produksjon av sykler. I 1907 ble den første personbilen av Hillman (Hillman Coatalen) lansert. Bilen ble utviklet av den franske bilingeniøren Louis Hervé Coatalen (1879 – 1962). Coatalen forlot Hillman kort tid etter dette og begynte å arbeide for Sunbeam i 1909. Men William Hillman fortsatte med å produsere store biler og sportsbiler, blant dem både 4-6 og 8 sylindrede modeller. Fabrikken hadde dog størst suksess med små og mellomstore familiebiler. Les mer Humber Humberfabrikken ble grunnlagt så langt tilbake som i 1868 av Thomas Humber (1841 - 1910). Virksomheten startet med produksjon av sykler, og den første bilen kom i 1899 og hadde motor med en sylinder. Navnet var HUMBER Phaeton. Den første "konvensjonelle" Humber med fie hjul dukket først opp i 1901. Les mer Sunbeam Som så mange andre bilprodusenter starter også Sunbeam som sykkelprodusent. John Marston etablerte i 1877 Sunbeamland Cycle Factory. Mellom 1899 og 1901 produserte selskapet dlere eksperimentelle bilmodeller, før bilmerket Sunbeam ble introdusert for salg. I 1905 ble The Sunbeam Motorcar Company Ltd. etablert, mens produksjonen av sykler og motorsykler fortsatte som eget foretak. Les mer Singer Fabrikken ble grunnlagt 1876 og da som sykkelfabrikk. Singer tjente penger på syklene sine og utvidet virksomheten med produksjon av motorsykler og fra 1904 også biler. Singer spesialiserte seg på produksjon av små biler og spesielle sports- og racerbiler. I 1934 kom Singer Le Mans Sports Car og i 1955 Singer Hunter 75 Saloon. Denne modellen kom i produksjon da Rootes overtok bedriften i 1956. Les mer Commer Navnet er en forkortelse av Commercial Cars Limited, som startet produksjon av biler i 1903. I 1926 ble fabrikken kjøpt opp av Humber Ltd, og skiftet da navn til Commer Cars. Humber og Commer ble overtatt av ROOTES Ltd. i 1928. Les mer Karrier Karrier Motor Ltd. i Huddersfield ble grunnlagt i 1920 og var basert på firmaet Clayton & Co. fra 1907. Karrier bygget på samme måte som Commer kommersielle kjøretøyer. Karrier ble best kjent for sine lastebiler og maskiner beregnet for byer og kommuner som for eksempel, spyle- og sugevogner, feiemaskiner og søppelbiler. Karrier var tidlig ute og leverte biler med tipp allerede i 1909. Karrier konsentrerte seg hovedsakelig om spesialbiler på lette chassier. Dog leverte de også tyngre lastebiler og busser. Les mer Simca Her kommer det mer info om Simca Les mer
NYHETER - ARTIKLER - BILDER

Translate site to other languages:


©2020 Rootes Car Club Norway

Translate site »

Log in with your credentials

Forgot your details?